Macrofotografie

slak

beetje geduld met dit als resultaat

Contrast

Soms rollen er foto's uit je camera en denk je ...Huh..?? Wat een kleuren, wat een contrast. Alleen nog wat scherpte toegevoegd.

Rhagio tringarius ( Gele Snipvlieg )

Een relatief gele snavelvlieg met ongevlekte vleugels en een geel pterostigma. De poten zijn overwegend geel. De soort is in allerlei vochtige situaties aan te treffen, waar ze in de vegetatie op bladeren zit. Het zijn rovers, die zachthuidige insekten eten.

Chrysopilus asiliformis (Snipvlieg)

Een fragile snipvlieg met lange poten en een bruin lijf. Kenmerkend is dat de dijen geel zijn. Het is een soort van vochtige omstandigheden. Ze zijn niet zo algemeen, maar kunnen op veel plaatsen opduiken.

Mier vs zweefvlieg

Het is toch wel een bijzonder tafereel om te zien, zo'n mier die er vandoor gaat met een zweefvlieg die een aantal malen groter is. De zweefvlieg leefde nog en probeerde wel tegen te stribbelen maar zelfs dat lukte niet.

Gestreepte Goudspanner

De gestreepte goudspanner (Camptogramma bilineata) is een nachtvlinder uit de familie van de spanners. De vlinder komt algemeen voor in Nederland en België. Daarnaast komt de gestreepte goudspanner voor in de rest van Europa, Noord-Amerika en Azië. De vliegtijd van...